Recreatiepark het Hulsbeek

Een stukje geschiedenis

Het Hulsbeek is een Nederlands recreatiegebied, gelegen ten westen van de stad Oldenzaal. Van oorsprong was het een landgoed gesitueerd rond Erve Het Hulsbeek. In de jaren 70 is het landgoed omgevormd tot recreatiepark. Hiertoe zijn door middel van zandafgraving drie recreatieplassen gemaakt.

Het gebied, met een totale oppervlakte van 230 ha, bestaan enerzijds uit de aangelegde recreatieplassen (een zwem-, surf- en visvijver) en weiden en anderzijds uit de oorspronkelijke bebossing en heide.

Activiteiten op het park

Op dit onvergetelijke recreatiegebied is ontzettend veel te doen. Van gratis activiteiten tot commerciële activiteiten, van ontspannen tot actief en of het nu zomer, herfst, winter of lente is het Hulsbeek is een perfecte plek voor een geweldig uitje.

Vol spetterend waterpret, sportieve uitspattingen en een indrukwekkende natuur op een voormalig landgoed. Geniet van bos, waterpartijen met stranden en ligweiden, heidevelden, vennetjes, weilanden en recreatieve voorzieningen. Kortom, recreatiepark het Hulsbeek heeft voor ieder wat wils.

De omgeving

Het Hulsbeek vormt een heerlijk rustpunt in Twente. Maar in de nabije omgeving is nog veel meer moois te ontdekken en te doen! Bekijk onze tips over toffe uitjes, interessante culturele plekken, geschikte activiteiten voor kinderen, lekker eten, mooie natuur en leuke plaatsen om te shoppen.