Wat is er te doen?

Buitenspelen

Verspreid door het oude eikenbos is een parcours aangelegd van ruim twintig avontuurlijke speeltoestellen. Op en rondom de ligweides zijn nog veel meer speelmogelijkheden te vinden, zoals de waterspeeltuin, het klimcircus, de pannakooi en de oudste skatebaan van Nederland.

De speeltoestellen worden door het Recreatieschap in eigen beheer onderhouden en jaarlijks op veiligheid geïnspecteerd. 

Het Hulsbeek, duikplank
Het Hulsbeek, recreatieplek, strand 1
Het Hulsbeek, waterparcours

Zwemmen

De speciaal voor recreatie aangelegde waterplassen (totaal 25 ha) vormen de kern van Het Hulsbeek. Ondiepe delen van het water zijn duidelijk gemarkeerd met drijflijnen. Voor de allerkleinsten is er een apart peuterbad. Neem een frisse duik van de duikplank, ga van de waterglijbaan of vermaak je op het waterparcours.

De kwaliteit van het water wordt iedere veertien dagen gemeten op meerdere plaatsen in de zwemvijver. In warme periodes vindt wekelijks een onderzoek plaats. Het resultaat van het onderzoek vind je op de website ‘zwemwater en op de publicatieborden bij de toiletgebouwen.

Sporten

Op en rond Het Hulsbeek zijn meerdere sportmogelijkheden te vinden, zoals hardlooproutes, die je aan kunt vullen met een intervaltraining of bootcampoefeningen in het trimbos. Leef je uit op de skatebaan, wielerbaan of ga een potje basketballen, beachvolleyballen of tafeltennissen.

Verenigingen

Op het Hulsbeek bevinden zich meerdere verenigingen. Hieronder een overzicht.

Wandelen, fietsen en paardrijden

In dit prachtige natuurgebied kan je genieten van de uitgestrekte wandel en fietspaden. Ook ligt er een bewegwijzerd ruiternetwerk. Honden zijn welkom op het Hulsbeek, maar check de bijbehorende link voor de huisregels.

Het Hulsbeek, mindervaliden faciliteiten

Faciliteiten voor mindervaliden

Klik op de link voor meer info over de faciliteiten die het Hulsbeek heeft voor mindervaliden.